dimarts, 26 de juliol del 2016

MUTABAL ( PATÉ D'ALBERGÍNIES )


MUTABAL ( PATÉ D'ALBERGÍNIES )

Ingredients:

3 albergínies
1 magrana o xarop de magrana (opcional)
1 culleradeta de comí
2 cullerades de crema de sèsam o tahin
suc de mitja llimona
oli d'oliva verge extra
1 gra d'all
pebre negre
sal
pebre vermell per decorar

Com a acompanyament per menjar amb el mutabal podem fer bastonets 
de pastanaga, carbassó, pebrot... o pa de pita o torrades.

Elaboració:

Per realitzar-lo en casa primer de tot escalfem el forn a 190ºC. Tallem les
albergínies per la meitat i fem uns talls en forma de quadrícula i per les 
vores perquè es cuinin bé al seu interior. Fiquem una mica de sal i un rajolí 
d'oli i les fiquem al forn fins que estiguin ben tendres, uns 30 minuts 
aproximadament (l'ideal és rostir directament a les brases, cosa que li dóna 
aquest gust fumat tan suggerent).

Amb una cullera buidem la polpa de les albergínies i la fiquem al got de la 
batedora, afegim la resta dels ingredients amb precaució (millor afegir-los 
a poc a poc i anar provant-ho segons el gust): suc de mitja llimona, comí, 
tahin, all, oli d'oliva verge, pebre negre i sal (al gust). Batem bé fins que quedi
una massa homogènia i fina, ho provem per rectificar de sal i espècies. 
Originalment es fa a mà, quedant una consistència una mica més gruixuda.

Emplatem en bols amb perles de magrana (es pot afegir també un rajolí de 
xarop de magrana a la barreja) i un rajolí d'oli. La podem acompanyar amb
bastonets de pastanaga, carbassó, pebrot, api, pa de pita, torradetes ... 
per menjar directament amb les mans.



És un plat típic d'orient mitjà, també conegut com Baba Ganoush. Diu la 
llegenda que les dones que ho consumeixen habitualment adquireixen les
seves mateixes característiques de dolçor i seducció.
Si substituïm l'albergínia per cigrons cuits elaborarem el famós Hummus
(en aquest cas no utilitzarem magrana).


 

Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada