MUTABAL ( PATÉ D'ALBERGÍNIES )
Ingredients:
3 albergínies
1 magrana o xarop de magrana (opcional)
1 culleradeta de comí
2 cullerades de crema de sèsam o tahin
suc de mitja llimona
oli d'oliva verge extra
1 gra d'all
pebre negre
sal
pebre vermell per decorar
Com a acompanyament per menjar amb el mutabal podem fer bastonets
de
pastanaga, carbassó, pebrot... o pa de pita o torrades.
Elaboració:
Per realitzar-lo en casa primer de tot escalfem el forn a 190ºC. Tallem les
albergínies per la meitat i fem uns talls en forma de quadrícula
i per les
vores perquè es cuinin bé al seu interior. Fiquem una
mica de sal i un rajolí
d'oli i les fiquem al forn fins que estiguin
ben tendres, uns 30 minuts
aproximadament (l'ideal és rostir
directament a les brases, cosa que li dóna
aquest gust fumat tan
suggerent).
Amb una cullera buidem la polpa de les albergínies i la fiquem al got de la
batedora, afegim la resta dels ingredients amb precaució (millor
afegir-los
a poc a poc i anar provant-ho segons el gust): suc de
mitja llimona, comí,
tahin, all, oli d'oliva verge, pebre negre i
sal (al gust). Batem bé fins que quedi
una massa homogènia i fina,
ho provem per rectificar de sal i espècies.
Originalment es fa a mà,
quedant una consistència una mica més gruixuda.
Emplatem en bols amb perles de magrana (es pot afegir també un rajolí de
xarop de magrana a la barreja) i un rajolí d'oli. La podem
acompanyar amb
bastonets de pastanaga, carbassó, pebrot, api, pa de
pita, torradetes ...
per menjar directament amb les mans.
És un plat típic d'orient mitjà, també conegut com Baba Ganoush. Diu la
És un plat típic d'orient mitjà, també conegut com Baba Ganoush. Diu la
llegenda que les dones que ho consumeixen habitualment adquireixen
les
seves mateixes característiques de dolçor i seducció.
Si substituïm l'albergínia per cigrons cuits elaborarem el famós Hummus
Si substituïm l'albergínia per cigrons cuits elaborarem el famós Hummus
(en aquest cas no utilitzarem magrana).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada