COLS DE BRUSSEL·LES SALTEJADES
I CREMA DE IOGURT
Ingredients:
500 gr. de cols de Brussel·les tallades per la meitat o en quarts
2 talls de pernil salat o cansalada fumada (opcional) tallats en glaçons
1 ceba picada
vinagre de Mòdena o Jerez
1/2 got de vi blanc o aigua
oli d'oliva Verge
sal
Pebre acabat de moldre
per a la crema: 1 iogurt (millor si és tipus grec), 1 cullerada de formatge
cremós o ratllat, 1 all ratllat (opcional), 1 cullerada de llavors de rosella,
sèsam negre, nous picades, julivert o cilantre picat ...
Elaboració:
Primer de tot ens prepararem els ingredients. En una paella amb oli ben calent
saltarem la ceba i tot seguit afegirem el pernil o la cansalada, les cols, una mica
de sal i pebre i un raig de vinagre de Mòdena o Jerez. Saltarem durant uns minuts
i afegirem el vi blanc o aigua. Taparem i baixarem el foc a mig-baix deixant-ho
coure fins que absorbeixin tot el líquid i quedin tendres (si veiem que encara estan dures
li podem afegir una mica més de líquid i deixar-les coure uns minuts més).
Mentrestant, en un bol, barrejarem els ingredients de la salsa.
Podem servir-les com a guarnició o com a plat principal posant unes gotes de salsa
per sobre. Són molt riques calentes, però també es poden menjar un cop fredes, en amanides
o com a guarnició en un plat de pasta.
Imprimir article
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada