dilluns, 1 de febrer del 2016

Amanida tèbia amb... PERA I CARBASSA...


Amanida tèbia amb... PERA I CARBASSA...


Ingredients:

1 tros de carbassa tallada a tires amb el pelador
1 pastanaga tallada a tires
2 peres tallades sense pepites
1 falca de formatge blau tallat a daus o esmicolada (segons la textura del formatge)
1 grapat de ruca o fulles per amanida per persona
1 grapat de nous (o fruita seca)
½ ceba o porro
oli d'oliva verge extra
sal
pebre acabat de moldre

(Es pot fer també una vinagreta amb una cullerada de mel, o mostassa, o melmelada 
de fruits vermells, iogurt ... espècies com orenga, una culleradeta de curri ...)



Elaboració:

Primer de tot ens prepararem els ingredients.

A continuació, prepararem el recipient on presentarem l'amanida i posarem la ruca. A banda, 
en una paella amb un raig d'oli, saltejarem a foc fort les tires de carbassa, pastanaga, ceba... 
i un cop estiguin daurades afegirem la pera i continuarem saltant, després les nous i llest.

Per fer la vinagreta barrejarem en un bol i amb ajuda d'unes baretes: 4 cullerades d'oli, una 
cullerada de mel, o mostassa o fruits vermells, sal i pebre i si ho desitgem un raig de vinagre 
de Mòdena o de poma i les espècies. 

En cada recipient ficarem una cullerada del nostre saltat, el formatge esmicolat per sobre i un 
rajolí de la nostra vinagreta o d'oli d'oliva.



Els ingredients poden variar segons els nostres gustos, temporada i rebost. 
Podem ficar poma, panses, pastanaga, taronja, gambes, pernil, salsa pesto ... fins i tot pasta fresca ... 
segons la quantitat d'ingredients pot ser plat únic en un sopar. Hem de tenir en compte que no per més 
varietat d'ingredients es més bona l'amanida, podem començar amb pocs ingredients. 
Una altra varietat de presentació és posar els ingredients com la vinagreta, el formatge ... 
en diferents bols i que cada comensal es serveixi al seu gust.
 


 
Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada