XATONADA
Ingredients:
1 escarola
100 gr. de bacallà dessalat
100 gr. de tonyina en oli
6 anxoves
50 gr. d'olives verdes
50 gr. d'olives de negres
Per a la salsa: 2 o 3 tomàquets madurs o de penjar, 1 cabeça d'alls, 100 gr. d'ametlles torrades,
50 d'avellanes torrades, 2 nyores, 1 llesca petita de pa torrat, 200 cc. d'oli d'oliva verge extra,
100 cc. de vinagre de vi blanc, pebre vermell dolç, 1/2 bitxo i sal.
Elaboració:
Primer de tot cal ficar en remull el bacallà per a dessalar o haver-lo comprat dessalat.
Per dessalar a casa, cal posar-lo en remull unes 48 hores abans de consumir-lo i canviant
l'aigua cada 12 h. aproximadament dins de la nevera.
A continuació prepararem la salsa: rostirem els tomàquets i els alls. Un cop llestos, en el vas del
triturador elèctric o en un morter triturarem les ametlles i avellanes torrades juntament amb la polpa
de les nyores rehidratades i la resta d'ingredies i ho batrem finament (també el podem fer a mà
amb el morter :). Un cop tenim la salsa llesta, hem de deixar-la refredar.
Finalment, fiquem en una font una base d'escarola ben neta, tallada amb les mans i assecada.
Per sobre hi afegim el bacallà esqueixat, la tonyina, les anxoves, les olives i amanim moderadament
amb la salsa. Servim la resta de la salsa en una salsera a part.
Imprimir article
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada