dilluns, 25 de gener del 2016

XATONADA

XATONADA

Ingredients:

1 escarola
100 gr. de bacallà dessalat
100 gr. de tonyina en oli
6 anxoves
50 gr. d'olives verdes
50 gr. d'olives de negres

Per a la salsa: 2 o 3 tomàquets madurs o de penjar, 1 cabeça d'alls, 100 gr. d'ametlles torrades, 
50 d'avellanes torrades, 2 nyores, 1 llesca petita de pa torrat, 200 cc. d'oli d'oliva verge extra, 
100 cc. de vinagre de vi blanc, pebre vermell dolç, 1/2 bitxo i sal.

Elaboració:

Primer de tot cal ficar en remull el bacallà per a dessalar o haver-lo comprat dessalat. 
Per dessalar a casa, cal posar-lo en remull unes 48 hores abans de consumir-lo i canviant 
l'aigua cada 12 h. aproximadament dins de la nevera.

A continuació prepararem la salsa: rostirem els tomàquets i els alls. Un cop llestos, en el vas del 
triturador elèctric o en un morter triturarem les ametlles i avellanes torrades juntament amb la polpa 
de les nyores rehidratades i la resta d'ingredies i ho batrem finament  (també el podem fer a mà 
amb el morter :). Un cop tenim la salsa llesta, hem de deixar-la refredar.

Finalment, fiquem en una font una base d'escarola ben neta, tallada amb les mans i assecada. 
Per sobre hi afegim el bacallà esqueixat, la tonyina, les anxoves, les olives i amanim moderadament 
amb la salsa. Servim la resta de la salsa en una salsera a part.
 
 

 

Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada