AMANIDA TÈBIA AMB VINAGRETA DE MOSTASSA
Ingredients:
1 bon grapat de fulles d'amanida per persona (netes i tallades si són massa grans).
½ pit de pollastre tallat a daus per persona, o un grapat de gambetes, o daus de
salmó fresc o fumat, daus de cansalada, daus de tofu... segons el nostre gust.
1 grapadet de fruits secs: pinyons, nous, avellanes ... es poden barrejar o no.
1 grapadet de panses.
Per a la vinagreta: 1 cullerada de mostassa “a la antiga”, una cullerada de mel, oli d'oliva, vinagre
de Xerès o de Mòdena, sal, pebre blanc. Es pot sustituir la mostassa per alguna mermelada, d'aranyons
o de tarjonja queda molt bé. També li podem afegir fulletes seques d'orenga, o farigola...
Se li poden afegir també dauets de bacó, formatge, poma a quadradets, ceba, tomàquets, algunes
fulles de menta o alfàbrega fresca si tenim a l'hort, o fins i tot pètals de flors
... tot dependrà del nostre gust i la nostra imaginació.
Elaboració:
En cada plat o bol en què anem a servir les amanides ficarem un grapat de fulles o brots d'amanida.
En un bol ficarem tots els ingredients de la vinagreta i els barrejarem amb les varetes.
Es pot servir directament a taula perquè cada un es aderece la seva amanida.
A continuació, saltarem en una paella el pit de pollastre, les gambetes...
(se li pot afegir una mica de la nostra vinagreta) quan estigui dauradet hi afegirem
la fruita seca picada, les panses i la resta d'ingredients que vulguem afegir calents.
Ficarem una bona cullerada a sobre de cada bol de fulles quan encara està calent,
i el servirem amb la vinagreta.
Imprimir article
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada