dilluns, 30 de novembre del 2015

CREMA DE BRÒQUIL AMB EL SEU CARPACCIO I COR DE FORMATGE BLAU


CREMA DE BRÒQUIL AMB EL SEU CARPACCIO
 I COR DE FORMATGE BLAU

Ingredients:

1 bròquil.
2 patates.
1 nou de formatge Blau, Gorgonzolla, Cabrales ... al nostre gust.
Oli d'Oliva Verge Extra.
Sal.
Pebre blanc acabat de moldre. 
 
 
 Elaboració:

 Primer de tot pelarem les patates i les tallarem amb el gavinet petit com si li fessim mossegades, 
les podem anar posant ja a l'olla on prepararem la crema amb aigua freda (la quantitat d'aigua serà suficient 
amb que cobreixi la patata i el bròquil), un cop tallades les patates, encendrem el foc. A continuació, tallarem 
el bròquil en arbrets (podem posar part del tronc també o reservar-lo per elaborar un brou), i quan l'aigua 
estigui bullint els afegirem a l'olla.

 Reservarem 4-5 arbrets de bròquil quan estiguin tendres, 
i la resta d'ingredients els triturarem (si veiem que l'aigua cobreix massa els ingredients, podem reservar 
una part i afegir-la després per fer una crema més lleugera). Passarem la crema per un colador xinès, i
 seguirem triturant rectificant de sal i pebre, i afegirem oli d'oliva verge en forma de fil emulsionant a la boca
 de la batedora per a que ens quedi una crema més fina i cremosa.

 Col·locarem els arbrets de bròquil sobre paper film transparent, i els cobrirem amb una altra capa de 
paper film, amb ajuda d'un corró o una olla petita, els aixafarem per obtenir el carpaccio. Segons la grandària 
que resulti i la mida dels recipients on anem a servir la crema, podem retallar les vores (fins i tot donant-li forma
 amb un tallapastes).

 Finalment col·locarem una bola de formatge al fons de cada recipient, la crema, i el carpaccio per sobre, 
podem gratinar-lo uns minuts al forn. 
  
 
  Podem fer aquesta crema barrejant bròquil i coliflor , i jugar amb els colors a l'hora de servir-la 
(per exemple , separant els colors i fer dues cremes servint-les en el mateix recipient respectant els colors) . 
Si volem, podem fer-la també de carbassa, carbassó, pèsols, pastanaga, fonoll ... seguint el mateix procediment. 
Podem incorporar també dauets de pernil, avellanes picades, cilantre trinxat...
 
 



 
Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada