dilluns, 23 de novembre del 2015

SOPA DE VERDURES I LLEGUMS


 
SOPA DE VERDURES i LLEGUMS

Ingredients:

2 pastanagues
1 tros de carbassa
1 patata gran
1 ceba
1/2 col mitjana
1 manollet d'espinacs 
1/2 de bròquil en arbrets
1 bon grapat de mongetes cuites, cigrons ...
Segons el nostre gust i temporada, les verdures i llegums, poden variar.

    Sofregit: oli d'oliva, 1 ceba picada, 2 culleradetes de pebre vermell, 1 tomàquet picat, sal
i si es vol, se li pot afegir també daus de pernil i / o xoriço picat.


Elaboració:

     En una olla posarem totes verduretes (menys els espinacs)
tallades a quadradets petits i/o en juliana fina, i les cobrirem amb aigua (que passi uns 3-4 dits 
elvolum). Ho deixarem a foc fort fins que bulli i llavors, el baixarem a foc fluix.

     Mentrestant, elaborarem el sofregit. Primer daurem la ceba picada i el pernil,
a continuació tirarem el pebre vermell, el tomàquet i rectificarem de sal (i si estigués
àcid, li podem afegir un pessic de sucre).

     Un cop llest el sofregit, tallarem els espinacs i les podrem afegir a la sopa, 
junt amb els llegums cuits, i als 5 minuts afegirem el sofregit.

     Deixarem bullir a foc suau uns 10 minuts més i ja podria estar a punt per
servir. Cal tenir en compte que, com més temps estiguin les verduretes i les
llegums fent xup xup, més bona ens quedarà la sopa.

     Es poden separar les verdures del brou a l'hora de servir. També les podem sofregir 
amb alls laminats en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. I també podem afegir pistons, 
boletes o fideus al brou. Tindrem així un primer i un segon plat.


 
Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada