SOPA DE VERDURES i LLEGUMS
Ingredients:
2 pastanagues
1 tros de carbassa
1 patata gran
1 ceba
1/2 col mitjana
1 manollet d'espinacs
1/2 de bròquil en arbrets
1 bon grapat de mongetes cuites, cigrons ...
Segons el nostre gust i temporada, les verdures i llegums, poden variar.
Sofregit: oli d'oliva, 1 ceba picada, 2 culleradetes de pebre vermell, 1 tomàquet picat, sal
i si es vol, se li pot afegir també daus de pernil i / o xoriço picat.
Elaboració:
En una olla posarem totes verduretes (menys els espinacs)
tallades a quadradets petits i/o en juliana fina, i les cobrirem amb aigua (que passi uns 3-4 dits
elvolum). Ho deixarem a foc fort fins que bulli i llavors, el baixarem a foc fluix.
Mentrestant, elaborarem el sofregit. Primer daurem la ceba picada i el pernil,
a continuació tirarem el pebre vermell, el tomàquet i rectificarem de sal (i si estigués
àcid, li podem afegir un pessic de sucre).
Un cop llest el sofregit, tallarem els espinacs i les podrem afegir a la sopa,
junt amb els llegums cuits, i als 5 minuts afegirem el sofregit.
Deixarem bullir a foc suau uns 10 minuts més i ja podria estar a punt per
servir. Cal tenir en compte que, com més temps estiguin les verduretes i les
llegums fent xup xup, més bona ens quedarà la sopa.
Es poden separar les verdures del brou a l'hora de servir. També les podem sofregir
amb alls laminats en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. I també podem afegir pistons,
boletes o fideus al brou. Tindrem així un primer i un segon plat.
Imprimir article
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada