diumenge, 8 de maig del 2016

CREMA DE REMOLATXA

CREMA DE REMOLATXA

Ingredients:

3 remolatxes cuites i pelades
1/2 l. de llet de civada (o de soja, arròs ...)
Pebre acabat de moldre
sal
Oli d'oliva verge
aigua

Elaboració:

Primer tallarem les remolatxes a quarts i les introduirem en una olla. 
Les cobrirem amb llet i aigua (les proporcions seran segons la intensitat 
que desitgem). Ho deixarem bullir a foc mitjà durant 5 minuts, 
i rectificarem de sal i pebre.

Directament a l'olla, triturarem la barreja amb el batedor elèctric fent 
una crema (si veiem que queda molt espessa podem afegir aigua calenta). 
Quan estigui tot ben triturat, anirem afegint un raig d'oli en fil emulsionant 
a la boca del batedor sense deixar de batre. A continuació barrejarem 
l'emulsió amb la resta de la crema. - Aquest truc es pot aplicar a qualsevol 
tipus de crema, ja que l'emulsió de l'oli li donarà un toc més cremós.-

La podem servir calenta o freda, decorant en plat amb unes rodanxes 
fines de remolatxa al voltant, o julivert o coriandre.


Remolatxa: destaca per ser un aliment especialment ric en antioxidants, 
en vitamina C, ferro i àcid fòlic. també és interessant com a protector 
davant malalties cardiovasculars, sobretot malalties del cor.

Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada