COCA D'ESPINACS i...
Ingredients
per a la Massa (podem fer servir qualsevol tipus de massa,
aquesta és molt bona i fàcil de fer ràpidament a casa):
2 dits de got d'oli
4 dits de got de cervesa
1 mica de sal
quantitat suficient de farina (la que ens vagi admetent la massa)
1 ou batut per pintar les vores i que quedin més daurades (opcional)
Per al farcit d'espinacs:
1 manat d'espinacs
1 grapat de pinyons
3 talls de llom de porc o butifarra blanca o llonganisses
o tonyina o formatge o panses
2 ous durs trossejats
sal
pebre
oli d'oliva
Elaboració:
Primer barrejarem l'oli amb la cervesa i la sal en un bol gran i anirem afegint farina
sense deixar de barrejar amb les mans o amb les varetes fins a obtenir una massa poc
enganxosa. Estirarem la massa amb corró fins que quedi ben fina i la ficarem a la placa
del forn amb paper o en el motlle que desitgem. La punxarem amb una forquilla i la ficarem
al forn (amb el forn preescalfat a 180 ºC) durant uns 15-20 minuts sense cap tipus de farsa.
Mentres farem la farsa per la nostra coca. Si fem servir carn, primer de tot, la daurarem
en una paella amb un rajolí d'oli, i la ficarem a part. A continuació daurarem els pinyons i
seguidament els espinacs nets i tallats. Un cop estiguin tendres, afegirem la carn, la tonyina
o el formatge, l'ou dur i la resta d'ingredients que ens vinguin de gust, i rectificarem de sal i pebre.
A continuació afegirem el farcit a la massa, (també pot ser també dolç o salat), pintarem
les vores amb ou batut i la ficarem al forn un altre cop fins que quedi cruixent la massa (uns 40
minuts més, segons el tipus de forn, una miqueta més).
Encara que el farcit sigui dolç, afegirem igualment la mica de sal, ja que això li dóna un toc
més cruixent. Igualment, a la massa li podem afegir pebre vermell, farigola, curri, comí, cacau
en pols ....... segons el tipus de farciment, així li donarem un toc més personal.
Com suggeriments de farciment podem pensar en una pizza, per exemple, i farem una base
de tomàquet, formatge mozzarella, xampinyons i bacó, per exemple, o escalivada, tomàquet
fresc o en conserva i tonyina amb pinyons, espinacs amb ceba i salmó, figues i canyella, xocolata
i nous, melmelada d'albercoc i poma ..... o fins i tot podem utilitzar-la com a base per fer una quiche.
Imprimir article
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada