dimarts, 29 de març del 2016

Coca d'espinacs i...



COCA D'ESPINACS i...
 
Ingredients  
per a la Massa (podem fer servir qualsevol tipus de massa, 
aquesta és molt bona i fàcil de fer ràpidament a casa):

2 dits de got d'oli
4 dits de got de cervesa
1 mica de sal
quantitat suficient de farina (la que ens vagi admetent la massa)
1 ou batut per pintar les vores i que quedin més daurades (opcional)
 
Per al farcit d'espinacs:
1 manat d'espinacs
1 grapat de pinyons
3 talls de llom de porc o butifarra blanca o llonganisses
o tonyina o formatge o panses 
2 ous durs trossejats
sal
pebre
oli d'oliva 
 
 
 Elaboració:

 Primer barrejarem l'oli amb la cervesa i la sal en un bol gran i anirem afegint farina 
sense deixar de barrejar amb les mans o amb les varetes fins a obtenir una massa poc 
enganxosa. Estirarem la massa amb corró fins que quedi ben fina i la ficarem a la placa 
del forn amb paper o en el motlle que desitgem. La punxarem amb una forquilla i la ficarem 
al forn (amb el forn preescalfat a 180 ºC) durant uns 15-20 minuts sense cap tipus de farsa.
  
         Mentres farem la farsa per la nostra coca. Si fem servir carn, primer de tot, la daurarem 
en una paella amb un rajolí d'oli, i la ficarem a part. A continuació daurarem els pinyons i 
seguidament els espinacs nets i tallats. Un cop estiguin tendres, afegirem la carn, la tonyina 
o el formatge, l'ou dur i la resta d'ingredients que ens vinguin de gust, i rectificarem de sal i pebre.
 
 A continuació afegirem el farcit a la massa, (també pot ser també dolç o salat), pintarem 
les vores amb ou batut i  la ficarem al forn un altre cop fins que quedi cruixent la massa (uns 40 
minuts més, segons el tipus de forn, una miqueta més).

Encara que el farcit sigui dolç, afegirem igualment la mica de sal, ja que això li dóna un toc 
més cruixent. Igualment, a la massa li podem afegir pebre vermell, farigola, curri, comí, cacau 
en pols ....... segons el tipus de farciment, així li donarem un toc més personal.
Com suggeriments de farciment podem pensar en una pizza, per exemple, i farem una base 
de tomàquet, formatge mozzarella, xampinyons i bacó, per exemple, o escalivada, tomàquet 
fresc o en conserva i tonyina amb pinyons, espinacs amb ceba i salmó, figues i canyella, xocolata
i nous, melmelada d'albercoc i poma ..... o fins i tot podem utilitzar-la com a base per fer una quiche.




Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada