dimecres, 23 de juliol del 2014

Males notícies....Hem perdut els tomàquets













(imatge de les patateres i tomaqueres a l'inici de la infecció per mildiu)

Després de tants dies seguits amb pluges i altes temperatures, les tomaqueres i les patateres van agafar mildiu. Es tracta d’una malaltia produïda per un fong (Phytophthora infestans), que va per l'interior de la planta i que fa les espores a les fulles per propagar-se a través de les gotes d'humitat i el vent. Es manifesta en forma de taques a les fulles, tiges i fruits. 

Les patateres van patir el mildiu quan la patata ja estava en la seva fase final de creixement, així que vam decidir no actuar sobre aquest cultiu i collir les patates quan fos el moment. Ara ja ho estem fent i les patates no estan afectades.

En el cas de les tomaqueres, de seguida que ho vam detectar, vam realitzar les següents accions directes i preventives: 
  •  Podar i aclarir les plantes per afavorir l’aireació 
  • Arrencar les plantes que estaven molt afectades 
  • Tractament amb “caldo bordelés 
  • Tractament amb decocció de cua de cavall
 
Aquesta lluita ha durat més d’un mes, i durant uns dies va semblar que teníem els fongs controlats, però al continuar les pluges, van tornar a aparèixer de forma massiva i van infectar també els fruits. No ens ha quedat un altre remei que arrencar-les quasi totes. De moment, les úniques que hem deixat són les de penjar, que sembla que no estan tan malament i encara no tenen fruit. Esperem poder-les salvar....


Imprimir article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada